دوران تکیه بر کار یدی و روشهای سنتی که زمانبر، سخت و مستعد حادثه هستند، گذشته است. بالابر مصالح ساختمانی که با تکنولوژی پیشرفته طراحی و مهندسی شده، راهحلی قابل اعتماد و سریع را برای حملونقل عمودی بار در سایتهای ساختمانی است. این سیستم بهطور خاص برای سادهسازی فرآیند جابهجایی بارهای سنگین مانند آجر، کیسههای سیمان و سایر مصالح ساختمانی به طبقات مختلف ساختمان طراحی شده است. بالابر ساختمانی یک جایگزین ایمن، مطمئن و کارآمد است که عملیات جابهجایی مصالح را در پروژههای ساختمانی تسهیل میکند. اگر قصد خرید این دستگاه را دارید، در ادامه با ما همراه باشید تا نکات مفیدی را به شما ارائه کنیم.
بالابر ساختمانی چیست؟
این نوع بالابر که به آن بالابر مصالح نیز میگویند، دستگاهی است که از آن برای حمل مصالح ساختمانی در پروژههای ساختوساز استفاده میشود. بالابرها معمولا دارای یک چارچوب فلزی هستند که یک موتور الکتریکی و تجهیزات دیگر بر روی آنها نصب میشود و در بالاترین نقطه ساختمان قرار میگیرند. بهوسیله این بالابر میتوان بهراحتی مصالح ساختمانی را به طبقات مختلف انتقال داد. بالابرهای مصالح به دو دسته تک فاز و سه فاز تقسیمبندی میشوند که قدرت نوع سه فاز بیشتر از تک فاز است و برای پروژههای ساختمانی بزرگتر به کار میروند.
مشخصات فنی بالابرهای ساختمانی
این بالابرها انواع مختلفی دارند و مشخصات فنی آنها ممکن است متفاوت باشد. اما برخی از مشخصات کلی بالابرهای ساختمانی در جدول زیر آورده شده است.
مشخصات فنی بالابر ساختمانی | توضیحات |
نوع موتور | تک فاز بودن یا سه فاز بودن موتور الکتریکی بالابر |
توان موتور | توان موتور برحسب اسب بخار |
ظرفیت حمل | حداکثر باری را که بالابر قادر به جابهجایی آن است. |
گیربکس | نوع گیربکسی که بر روی بالابر نصب شده است. |
سیم بکسل | قطر و طول سیم بکسلی که به باکت بالابر وصل میشود. |
سرعت | میزان سرعتی که بالابر، مصالح ساختمانی را بالا یا پایین میبرد. |
سیستم کنترل | نوع سیستم کنترل مورد استفاده در بالابر |
سیستم ایمنی | سیستمی که در صورت بروز مشکل در بالابر، آن را متوقف میکند. |
هنگام انتخاب بالابر باید مشخصات فنی آن را با نیازهای پروژه خود مطابقت دهید. بهعنوان مثال، اگر نیاز به حمل بارهای سنگین دارید، باید بالابر با ظرفیت حمل بیشتر را انتخاب کنید.
معرفی انواع بالابر ساختمانی سهند
بالابر سه فاز
بالابر ساختمانی سه فاز 500 کیلویی سهند مجهز به الکتروموتور سه فاز با قدرت 5.5 اسب بخار با سرعت 1400 دور در دقیقه، گیربکس حلزونی مدل VF 110 ساخت اصفهان و شاسی سنگین سهند مخصوص بالابر 500 کیلوگرمی سه فاز می باشد.سرعت جابجایی بار 15 متر در دقیقه و ظرفیت حمل بار 400 کیلوگرم است.
بالابر ساختمانی تک فاز
بالابر ساختمانی تک فاز برای پروژه های کم حجم مورد استفاده قرار می گیرد. بالابر ساختمانی مدل C-5422 مجهز به الکتروموتور تک فاز چینی با قدرت سه اسب بخار، گیربکس حلزونی با دنده هایی از آلیاژ فسفر برنز معروف به دنده برنجی ساخته شده است. این بالابر با نام C-5422 دارای کالسکه از نوع نبشی است. پایه های بالابر لوله های گازی با ضخامت 2 میلیمتر و وزن ریل 27 کیلوگرم است.
کاربردهای بالابرهای ساختمانی در صنایع مختلف
این بالابرها علاوهبر پروژههای ساختمانی در صنایع دیگری نیز کاربرد دارند که در ادامه به آنها اشاره میکنیم:
- جابهجا کردن مصالح و بارها در طبقههای مختلف ساختمان
- بارگیری محمولههای گوناگون در انبارها، کارگاهها، کارخانهها و معادن
- بارگیری و تخلیه، محمولههایی که در کامیونها، قطارها و کشتیها قرار دارند.
- انتقال بار در کارخانههای صنعتی
- انتقال قطعات ماشینآلات مختلف در مراکز صنعتی
- انتقال خاک در پروژههای حفر چاه
مزایای بالابر ساختمانی
این بالابر دارای مزایای مختلفی است، از جمله:
- افزایش بهرهوری: بالابرهای مصالح میتوانند در کوتاهترین زمان مصالح مورد نیاز را به ارتفاعات بالا منتقل کنند. این مزیت در وقت و انرژی کارگران صرفهجویی میکند و بهرهوری را افزایش میدهد.
- ارتقا ایمنی: این دستگاهها خطر سقوط از ارتفاع را کاهش میدهند و ایمنی کارگران را بالا میبرند.
- کاهش هزینهها: بالابر، هزینههای کلی پروژه را پایین میآورد. زیرا در زمان و صرف انرژی کارگران صرفهجویی میکند و خطر آسیبدیدن کارگران را کاهش میدهند.
- جلوگیری از هدر رفتن مصالح: انتقال دستی مصالح ساختمانی، معمولا باعث میشود که این مصالح آسیب ببیند یا بخشی از آن در حین جابهجایی هدر رود. اما با استفاده از بالابر از بروز چنین اتفاقاتی جلوگیری میشود.
معایب بالابر
علاوهبر مزایای این بالابر، برخی معایب نیز در مورد آن وجود دارد که برخی از آنها عبارتند از:
- در صورتی که دستگاه ایمن نباشد، احتمال برقگرفتگی اپراتور وجود دارد.
- اگر سیستم گیربکس و سیم بکسل بالابر دچار مشکل شود، ممکن است مصالح از ارتفاع سقوط کنند و موجب حادثه شوند.
- اگر اپراتور بهدرستی از دستگاه استفاده نکند، منجر به خرابی آن خواهد شد و هزینه زیادی را به مالک پروژه وارد خواهد کرد.
بنابراین همیشه از افراد آموزشدیده برای کار با بالابر استفاده کنید و همواره بخشهای مختلف آن را از نظر ایمنی و کارکرد صحیح مورد بررسی قرار دهید.
خرید بالابر ساختمانی قیمت مناسب
خرید بالابر ساختمانی قیمت مناسب با کیفیت قابل قبول، برای پروژه های کم حجم مورد استفاده قرار می گیرد. بالابر ساختمانی مدل C-5422 مجهز به الکتروموتور تک فاز چینی با قدرت سه اسب بخار، گیربکس حلزونی با دنده هایی از آلیاژ فسفر برنز معروف به دنده برنجی ساخته شده است.
بالابر ساختمانی چینی با کیفیت خوب
بالابر ساختمانی چینی با کیفیت خوب مجهز به الکتروموتور های تک فاز استریم، بارلی ، RMP LION ساخت چین می باشد. در مجموعه سهند بالابر سری چینی China Series جهت انجام پروژه هایی با حجم متوسط مناسب است. توصیه می شود در خرید بالابرهای ساختمانی چینی با گیربکس برند مارال S و بهکار که از انواع برندهای خوب گیربکس و ساخت اصفهان است، استفاده شود. بالابر ساختمانی بارلی کد 1522 به گیربکس بهکار مجهز شده است.

در هنگام خرید بالابر ساختمانی باید به چه نکاتی توجه کرد؟
بالابر انتخابی شما باید دارای استانداردهای ایمنی و کیفیت مناسب باشد تا علاوهبر کارایی، از جان افراد محافظت کند. برای خرید بالابر ساختمانی باید به نکات زیر توجه کرد:
- نوع و مدل بالابر: بسته به نوع پروژه و شرایط محل کار، باید نوع و مدل بالابر مناسب را انتخاب کنید. آنها معمولا به دو دسته تک فاز و سه فاز تقسیم میشوند. همچنین ظرفیت، سرعت، ابعاد و قیمت مدلهای مختلف آن متفاوت است.
- کیفیت و استاندارد بالابر: بالابر مصالح ساختمانی باید دارای استاندارد ملی باشد تا از کیفیت و ایمنی آن اطمینان حاصل کنید. همچنین لازم است که به کیفیت قطعات و لوازم جانبی بالابر مانند موتور، چارچوب فلزی، گیربکس، کابل و دیگر اجزای آن توجه کنید.
- خدمات پس از فروش: خرید بالابر، فقط یک نقطه شروع است و پس از آن، نگهداری و تعمیر دستگاه نقش مهمی در عملکرد و طول عمر آن دارد. بنابراین باید از فروشنده گارانتی و خدمات پس از فروش مناسب را درخواست کنید. خدمات پس از فروش میتواند شامل نصب، راهاندازی، آموزش، بازرسی، تعمیر، تعویض قطعات و ... باشد.
- قیمت و شرایط پرداخت: قبل از خرید بالابر باید از قیمتهای مدلهای مختلف آن آگاه شوید و دستگاهی با قیمت مناسب پیدا کنید. همچنین شرایط پرداخت را در نظر بگیرید. باید توجه داشته باشید که قیمت بالابر ساختمانی، تنها عامل تعیینکننده نیست، بلکه کیفیت، خدمات و گارانتی آن نیز در تصمیمگیری صحیح موثر است.
اجزای بالابر مصالح
هر بالابر از اجزای مختلفی تشکیل شده است که عبارتند از:
- استراکچر و خرپا
- الکتروموتور (دینام)
- گیربکس
- باکت
- قرقره
- شاسی
بالابر ساختمانی موتوژن و مهر ژن تبریز
بالابر ساختمانی جدید الکو الکترو آسیا
بالابر ساختمانی جدید الکو الکترو آسیا دارای سیم پیچ منحصر به فردی با شکلی تخم مرغی مشابه الکو یوگوسلاوی است. این موتور بدون صدا و لرزش زیاد و به آرامی راه اندازی می شود. توصیه می شود در زمان خرید بالابرساختمانی الکو ایرانی، از بهترین نمونه های گیربکس بالابر که گیربکس مارال طلایی ، سهند و کاردان است، استفاده شود.
بالابر ساختمانی جدید الکو ایرانی مجهز به گیربکس سهند و مارال طلایی و گیربکس کاردان آلومینیومی از نمونه های درجه یک بالابر است. لیست کامل بالابر الکو ایرانی را مشاهده نمایید.
نحوه نصب بالابر
برای نصب بالابر مراحل زیر را دنبال کنید:
- جعبه بالابر، ریل و پایههای آن را به پشتبام ساختمان انتقال دهید. جعبه بالابر شامل قطعاتی مانند قرقره، گیربکس و الکتروموتور است.
- پایههای بالابر را در فواصل مناسب و بهصورت برعکس، در کنار یکدیگر بگذارید.
- ریل را بهصورتی که انتهای سر بسته آن بهطرف جلوی پشتبام باشد، داخل پایهها قرار دهید.
- پس از اینکه ریل را به پایه متصل و محکم کردید، با کمک چند نفر، آن را از زمین بلند کنید و بچرخانید تا بهحالت عادی در بیاید.
- اکنون باید پایههای آن را به زمین متصل کنید تا در جای خود ثابت بماند و سقوط نکند. برای این کار میتوانید پایههای آن را به میلگردهایی که در کف پشتبام وجود دارد، جوش دهید.
- حال جعبه بالابر را وارد ریل کنید و در حالت صحیح قرار دهید.
- در گام آخر، با میلگرد یا خاموت، انتهال ریل را مسدود کنید تا جعبه بالابر از جای خود بیرون نیاید.
نگهداری بالابر ساختمانی
برای اینکه بالابر ساختمانی طول عمر بیشتری داشته باشد و دیرتر خراب شود، لازم است که نکات زیر را رعایت کنید:
- موتور بالابر را هر ۶ ماه یکبار توسط افراد حرفهای بررسی و سرویس کنید.
- سیمکشی بالابر را بهطور منظم بررسی کنید تا از سالم بودن آن مطمئن شوید.
- اگر دستگاه نیاز به قطعه یدکی داشت، حتما از قطعات اصلی آن استفاده کنید.
- سیم بکسل دستگاه را در فواصل زمانی معین چک کنید و از سالم بودن و عدم آسیبدیدگی آن مطمئن شوید.
- تمام بخشهای بالابر را توسط افراد متخصص بهصورت سالانه بررسی و سرویس کنید.
- از افراد آموزشدیده برای کار با دستگاه کمک بگیرید.
سخن پایانی
بالابرهای مصالح یکی از ابزارهای مهم مورد استفاده در پروژههای ساختوساز هستند که میتوانند فرآیند جابهجایی مصالح ساختمانی را به ارتفاعات مختلف، تسهیل و تسریع کنند. این دستگاهها در دو نوع تک فاز و سه فاز تولید میشوند که هرکدام ویزگیهای منحصربهفرد خود را دارند. از بالابر ساختمانی برای جابهجایی بار در انبارها، کارگاهها، کارخانهها، بنادر و غیره نیز استفاده میشود. نصب و نگهداری بالابر بسیار مهم است، برای همین توصیه میکنیم از افراد متخصص در این زمینه کمک بگیرید.
سوالات پرتکرار
برای حمل مصالح با وزن 500 کیلو می توانید از بالابر ساختمانی سه فاز استفاده کنید.
اطلاعات تماس دفتر تهران
اطلاعات تماس نمایندگی استان خراسان
اطلاعات تماس نمایندگی استان گیلان